Automatische incasso aanvragen

Aanslag gemeentelijke belasting betalen in termijnen via automatische incasso

Aanslag gemeentelijke belasting betalen in termijnen via automatische incasso

Het bedrag dat u moet betalen aan gemeentelijke belastingen staat op de aanslag die u jaarlijks in de maand februari ontvangt. U kunt de aanslag op verschillende manieren betalen. Als u kiest voor een automatische incasso dan wordt er maandelijks een bedrag van uw bankrekening afgeschreven. U kunt het bedrag ook zelf overmaken via uw bankrekening. Het makkelijkste is om dan te betalen met de QR-code die op uw aanslag staat.

 

Automatische incasso

Als u een automatische incasso aanvraagt betaalt u in maandelijkse termijnen het bedrag dat op uw aanslag staat. U geeft dan aan Cocensus toestemming om maandelijks een bedrag van uw rekening af te schrijven. De aanslag wordt in negen maandelijkse termijnen afgeschreven. Dat gebeurt elke keer op de laatste werkdag van de maand. Als het bedrag lager is dan € 100,- euro dan wordt de aanslag in twee termijnen afgeschreven. Gaat het om een aanslag hoger dan € 5.000,- dan moet die in een keer betaald worden.

Digitaal loket

Voor het aanvragen van een automatische incasso gaat u op deze website naar het Digitaal loket. Dit vindt u rechts bovenaan op de homepage. Om toegang te krijgen tot het Digitaal loket logt u in met uw DigiD. Een machtiging voor automatische incasso moet u binnen 1 maand aanvragen nadat u de aanslag hebt ontvangen.

Eenvoudig met QR-code

Als u de gemeentelijke belastingen in één keer wilt betalen dan kunt u het bedrag zelf overmaken via uw bankrekening. Het meest eenvoudige is de QR-code te scannen, die op uw aanslag staat. Regelt u het liever zelf via uw bankrekeningnummer, vermeld dan altijd het aanslagnummer bij uw betaling.  

Meer informatie

Heeft u een andere vraag over het betalen van de gemeentelijke belastingen of uw automatische incasso, kijk dan op deze website onder ‘Veelgestelde vragen’.