Nieuws

Rioolheffing

Grootgebruikers Dijk en Waard krijgen vertraagde aanslag rioolheffing voor 2022 en 2023

Grootgebruikers van gemeente Dijk en Waard kunnen door vertraging nog een aanslag rioolheffing verwachten voor de jaren 2022 en 2023. Het gaat om een specifiek deel van de rioolheffing. Deze geldt alleen voor grootgebruikers.
Airbnb kamer nachtgeregister

Nachtregister bijhouden voor overnachtingen van gasten

Wie een bed&breakfast of AirBNB start moet voor iedere gast per nacht toeristenbelasting betalen. De toerist die komt overnachten is uiteindelijk degene die bij het afrekenen van de overnachting ook meteen de toeristenbelasting betaalt.
DigiD Digitale brievenbus

Aanslag gemeentelijke belastingen digitaal ontvangen

Wilt u de aanslag gemeentelijke belastingen in het vervolg digitaal ontvangen in plaats van per post? Dat kan via mijnoverheid.nl. Daar krijgt u online een persoonlijke brievenbus waar u de jaarlijkse aanslag van de gemeente ontvangt. Via de Berichtenbox van Mijn Overheid kunt u ook brieven van andere overheidsinstanties ontvangen.
Automatische incasso aanvragen

Aanslag gemeentelijke belasting betalen in termijnen via automatische incasso

Het bedrag dat u moet betalen aan gemeentelijke belastingen staat op de aanslag die u jaarlijks in de maand februari ontvangt. U kunt de aanslag op verschillende manieren betalen. Als u kiest voor een automatische incasso dan wordt er maandelijks een bedrag van uw bankrekening afgeschreven. U kunt het bedrag ook zelf overmaken via uw bankrekening. Het makkelijkste is om dan te betalen met de QR-code die op uw aanslag staat.
aanslagbiljet gemeentelijke belastingen met een tien euro biljet

Alle belastingaanslagen zijn verstuurd

De afgelopen weken zijn alle gemeentelijke belastingaanslagen verstuurd van de dertien gemeenten waarvoor Cocensus de gemeentelijke belastingen int.
WOZ-waarde grafiek van stijging en daling OZB tarief

Belastingaanslag valt mee na stijging WOZ-waarde

Ook al is de WOZ-waarde van een woning soms flink gestegen dan is de aanslag voor de huiseigenaar uiteindelijk niet zo hoog als vaak wordt gedacht.
afvalstoffenheffing vuilnismannen huisafval

Afvalstoffenheffing gemeente Haarlem uitgebreid

Vanaf 2024 is het tarief waarop de afvalstoffenheffing is gebaseerd uitgebreid naar 1-persoons, 2-persoons, 3-persoons en 4 of meerpersoonshuishouden. Het doel daarbij is dat degene die meer afval weggooit ook meer betaalt.
logo cocensus met vijf sterren waarvan vier ingekleurd

Cocensus krijgt 4 sterren van Waarderingkamer

De Waarderingskamer heeft Cocensus beoordeeld met vier sterren voor de uitvoering van de Wet WOZ. De Waarderingskamer is een instantie, die controleert of gemeenten de Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ) goed uitvoeren.
afvalstoffenheffing huisafval afvalcontainers

Afvalstoffenheffing gemeente Bergen verandert in 2024

Bij de gemeente Bergen verandert in 2024 de berekening van de tarieven voor de afvalstoffenheffing. Voor het eerst wordt de afvalstoffenheffing betaalt op basis van een vast en een variabel tarief.
rekenmachine van no cure no pay bureau

Paal en perk aan no cure no pay-bureaus

No cure no pay-bureaus verdienen grof geld aan het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde.