aanslagbiljet gemeentelijke belastingen met een tien euro biljet

Alle belastingaanslagen zijn verstuurd

Alle gemeentelijke belastingaanslagen zijn verstuurd

De afgelopen weken zijn alle gemeentelijke belastingaanslagen verstuurd van de dertien gemeenten waarvoor Cocensus de gemeentelijke belastingen verzorgt. De aanslag gemeentelijke belastingen kan op verschillende manieren worden betaald. Wie gebruik maakt van een automatische incasso geeft Cocensus toestemming om het bedrag maandelijks van de rekening af te schrijven. Dit gebeurt in negen maandelijkse termijnen, telkens op de laatste dag van de maand.

Machtiging

Wie nog geen automatische incasso heeft, kan binnen een maand nadat de aanslag is ontvangen een machtiging afgeven via het Digitaal loket.

Zelf overmaken

Voor aanslagen lager dan € 100,- wordt de aanslag bij een automatische incasso in twee maandelijkse termijnen afgeschreven. Aanslagen hoger dan € 5.000,- moeten in één keer worden betaald. Het is ook mogelijk om het bedrag van de gemeentelijke belastingen zelf over te maken. Gebruik daarvoor de QR-code die op het aanslagbiljet staat of maak het bedrag over via uw bank. Zet bij de omschrijving dan altijd het aanslagbiljetnummer dat op de aanslag staat.